Småproduktion af fødevarer

SMÅPRODUKTION AF FØDEVARER
Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter har for ganske nyligt udgivet en “værktøjskasse” med råd og vejledning om produktion og salg af fødevarer.
Fra forordet vil vi gerne citere følgende, der næsten kunne have stået i programmet til vores projektværksted:

“Flere og flere danskere giver sig i kast med at producere fødevarer. Nogle drømmer om at blive selvforsynende, mens andre vil endnu mere og måske etablere en forretning. En forretning hvor man kan sælge til sit lokalområde, eller måske endda i en endnu større målestok.

Fødevarer af høj kvalitet og madlavning med fokus på det lokale, det danske og det nordiske, er for længst begyndt at sprede sig i danskernes bevidsthed. Noma og de andre pionerer har banet vejen for et muligt folkeligt gennembrud, som kun kan realiseres via en masse ildsjæles initiativ. Det er dette potentiale, som denne værktøjskasse skal være med til at forløse.

Det danske klima er desuden af en helt særlig karakter, som kan skabe fødevarer af meget høj kvalitet. Det har kokkene på de danske gourmetrestauranter allerede fået øjnene op for. Kimen er dermed lagt til nye veje, som kan skabe lokal vækst og udvikling og helt konkret livsglæde for den enkelte producent. En livsglæde som er helt central, når man producerer og sælger fødevarer.

Produktion af fødevarer kan også være med til at skabe en større sammenhæng til de omkringliggende byer. Folk taler sammen, når de handler lokalt, og historier om gode fødevarer og madoplevelser spredes hurtigt fra mund til mund. Livsglæden i fødevareproduktionen kan i sidste ende læses på bundlinjen, når lokale fødevareproducenter ender med at eksportere deres gedeost eller kirsebærvin til det globale marked. Det er noget, der giver konkrete perspektiver på vækst og udvikling for lokalsamfundet”.

Hæftet handler om regler og krav, økonomi og finansiering, registrering af virksomhed, skat og moms og en hel del mere.

Se hæftet som pdf: fra jord til bord værktøjskasse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>